Showing posts with label Objective Current Affairs. Show all posts
Showing posts with label Objective Current Affairs. Show all posts

Sunday, 25 November 2012

Objective Current Affairs 2012



Current Affairs 
1. In which country the tallest communication tower named ‘skruty’ is suituated ?
Answer: Tokyo (Japan)
2. Who is the worlds shortest women who is still alive ?
Answer: Jyothi Amge
3. Who is the new leader of North Korea who has been recently elected ?
Answer: Kim Jong Un
4. How many years have been completed by African National Congress recently ?
Answer: 100 yrs .
5. Who is the 
first Indian American person who had been elected as governor for Lousiana in states
of U.K.?
Answer: Bobby Jindal .


General Awareness Objective Question Bank



1. The Central Government in June 2011 declared the Kawal Wildlife Sanctuary in Andhra Pradesh a tiger reserve. It is
(A) 32nd tiger reserve
(B) 34th tiger reserve
(C) 40th tiger reserve
(D) 42nd tiger reserve
Ans : (D)
2. The premier rating agency, "Standard & Poor's", downgraded the US credit ratings from AAA in August 2011, which had been enjoyed by the US since
(A) 1910
(B) 1917
(C) 1927
(D) 1942
Ans : (B)


Wednesday, 20 June 2012

Objective current affairs for all competitive exams


1. The union government of India on 1 February 2012 gave the approval for setting up a National Council for Senior Citizens. It will be headed by the minister of____
a) External Affairs
b) Social Justice and Empowerment
c) Home
d) Finance
Answer: (b) Social Justice and Empowerment

2. As per the latest Sample registration System( SRS) bulletin, December 2011 released by the Registrar General of India(RGI), it is noted that Infant Mortality Rate(IMR) dropped further from __ to __ infant deaths per 1000 live births during 2010.
a) 50; 47
b) 52; 49
c) 53; 48
d) 48; 47
Answer: (a) 50; 47